Tuinaanleg

U heeft een prachtig huis gebouwd, of verbouwd en u heeft een prachtige tuin in uw hoofd? Of u bent bedrijfsleider en wil uw bedrijf in een mooiere en groenere omgeving?

actiepunten

alles wordt uitgetekend en uitgewerkt tot in de puntjes.

Of u heeft een prachtig plan van een tuinarchitect? Wij nemen het volledige project in handen en realiseren met onze ploeg alles volgens plan.
Meer nog: als zelfwerkend patroon ben ik altijd uw werfcoördinator en aanspreekpunt.
Dit is mogelijk door de kleinschaligheid en beheersbaarheid van ons bedrijf. Jarenlange ervaring zorgt er voor dat uw tuin precies wordt zoals u hem droomde, met oog voor detail en afwerking.

aanpak

In de milieuvriendelijke tuin gebruiken wij geen gif of andere chemische bestrijdingsmiddelen.
We proberen het energieverbruik zo laag mogelijk te houden en we gebruiken duurzame materialen. Bij het tuinplan zorgen we ervoor dat u geen water verspilt en we vermijden de productie van veel groenafval.

We richten uw tuin zo in dat verschillende soorten dieren er een onderkomen vinden en in evenwicht met elkaar leven.
Deze biodiversiteit is nodig om te vermijden dat een beginnende aantasting uitgroeit tot een echte plaag.

Daarenboven zorgen bijen en hommels voor de bestuiving van de bloesems van uw appelbomen, eten lieveheersbeestjes bladluizen op, beperken sluipwespjes vraat door rupsen en verluchten regenwormen de grond. Planten kunnen niet zonder dieren. En dieren niet zonder planten.

Bij kleine tuintjes leiden we de blik af van de grenzen of de muren door de nadruk te leggen op de planten en de omgeving. Zo laten we de beplanting van uw tuin aansluiten op die van uw buur of het park achter de schutting. Zo krijgt u zelfs in uw kleine tuin een wijds gevoel.

Na 20 jaar probeer ik, eigenaar van het bedrijf ‘Tuinaanleg Wim Vandewalle’, nog steeds het team van vakmensen ter plaatse te versterken, hen te begeleiden en mijn expertise ter beschikking te stellen.
Door op te treden als aanspreekpunt van uw opdracht is tevens een grote flexibiliteit bij de uitvoering van het ontwerp mogelijk. Voortdurend overleg en communicatie zijn immers essentieel voor het beste resultaat.

ecotuinen

In een ecotuin staat de harmonie tussen mens, natuur, milieu en het omliggende landschap centraal. Zowel u en uw gezin als de planten en dieren moeten zich goed voelen in uw tuin, die aansluit bij het typische karakter van de streek.

lees meer

ontwerpbureau’s

Heeft u een architectenburo of tuinontwerpburo, aarzel dan niet om ons te contacteren voor overleg of een offerte.
Tuinaanleg Wim VDW heeft door de jaren heen ook een reputatie opgebouwd als onberispelijk ‘aanlegger’ en ‘uitvoerder’ van plannen,ontworpen door respectabele ontwerpburo’s.Ervaring en expertise in uw tuin.Na 20 jaar zijn wij trots nog steeds te mogen horen vanonze klanten dat ze het appreciëren dat ik zelf nog mee sta te snoeien, maaien, enz .

Ikzelf probeer waar mogelijk tussen mijn mensen te staan, te begeleiden en hen met mijn expertise te helpen om zo het best mogelijke resultaat voor uw opdracht te realiseren.
Dit houdt ook een grote flexibiliteit in bij de uitvoering van een ontwerp. Voortdurend overleg zijn essentieel

Tuinaanleg Wim Vandewalle

Brouwerijstraat 21
B 8553 Otegem
tel: 056/774451
mob: 0475/593 211

email: vandewalle.tuinaanleg@pandora.be